Всеки сам може да създаде десерта по свой вкус

Във Франция отвори врати първият бар за тирамису, където всеки може сам да създаде десерта на своите мечти. Официално тирамисуто се появява през 60-те години на миналия век в ресторант в Тревизо, Северна Италия, но една от най-пикантните истории разказва, че то е изобретено в публичен дом. Твърди се, че този енергиен десерт, който съдържал захар, белтъци и кафе се сервирал на клиенти, за да възстановят силите си след … интензивни усилия. 

Така или иначе едно е сигурно – тирамисуто е създадено да създава настроение! Точно такава е идеята и на италианката Сара, която отвори в Ница първия бар за тирамису в страната.

Какво е семла - шведският сладкиш, убил крал (ВИДЕО)

Меки, сочни бишкоти, напоени в прясно кафе, покрити с пухкави пластове маскарпоне. Днес тирамисуто е много повече от десерт. В Италия, всяко семейство има своя тайна рецепта, всеки регион – свой вариант, а в бара на Сара клиентът е шеф на собственото си тирамису.

"Омръзна ми да ям класическо тирамису в ресторантите. Така с моята партньорка Алисън създадохме първия тирамису-бар в Ница, който ви позволява да съставите тирамису според вашите вкусове и желания на момента. Според настроението ви за деня. Имате списък със съставки и гарнитури, които избирате и композирате сами", разказва Сара Лазарини, собственик на бар за тирамису. 

Повече по темата гледайте във видеото.