Турският шофьор, който прегази семейство, е обявен за издирване

Пореден подсъдим избяга от българското правосъдие. Турският шофьор, който прегази семейство мотористи край Драгоман, е обявен за издирване. 

Днес мъжът не се яви в съда и се оказа, че никой не знае къде е. Това разгневи близки и приятели на загиналите при катастрофата. В този момент те са се събрали на протест пред Турското посолство в София. 

По темата

Загиналите Таня и Бойко тръгнали с мотора си от София към Австрия, за да видят сина си. Но стигнали само до моста край Драгоман. Там били пометени  от колата на 60 годишният Фарук Бекташ. Според разследващите, турският гражданин се е движил с минимум 120 км/час, при разрешени 60 км/час. 

„Имат и дъщеря. Има и бебенце, сега скоро се роди и не можаха да се нарадват на внучето си”, разказва близък на загиналото семейство. 

Веднага след катастрофата техни близки предупредиха, че турският шофьор може да се укрие. Затова десетки мотористи идват на всяко съдебно заседание по случая. До тази сутрин, когато се оказа, че турският шофьор е изчезнал. Приятелите на загиналите обвиниха съда, че е помогнал на 60-годишния Фарук да се укрие. 

„Какво значи да убиеш двама човека и да бъдеш пуснат под домашен арест”, възмущава се един от мотористите. 

От Съдебната палата, мотористите тръгнаха на протестно шествие към турското посолство, където свалиха каските си символично. 

„Оставяш каската на земята, значи ти жалиш за някой, който е умрял”, казва Калина.

„Искаме обяснение къде е техният гражданин, който причини смърт на двама души. Къде го покриха, защо покриха, защо го няма”, възмущава се друга жена. 

Повече по темата гледайте във видеото.