Ще се състави ли нов кабинет сред тази среща?

Служебно правителство с участието на ГЕРБ и Реформаторския блок е възможно. Това заяви в студиото на „Здравей, България” зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. За да обсъдят политическата обстановка в страната, представители на двете партии ще се срещнат този уикенд.

„Последният връчен мандат на президента е на Реформаторския блок. Това са наши коалиционни партньори в последните две години и е съвсем нормално да проведем един разговор. Ние ще направим среща с Реформаторския блок. Ще направим този разговор, защото политическата етика го изисква”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

По темата

И призна: „В момента сме в политическа криза, въпреки че не се говори за нея, защото имаме подадена оставка и се правят опити за съставяне на правителство в 43-то Народно събрание”.

А дали ГЕРБ ще участва в съставянето на правителство на Реформаторския блок?

„Възможностите са много малки, но трябва да проведем тези разговори. Като процентно съотношение можем да сложим 20:80 в полза на несъставяне на кабинет”, добави Цветан Цветанов.

Целия разговор гледайте във видеото.