Чуват се изстрели. За момента е сигурно, че има прострелян човек...

Въоръжен обир, при който са задържани заложници, се извършва в момента в "Инвестбанк" в Сливен. Инцидентът е станал около 16.00 часа.


Чуват се изстрели. За момента е сигурно, че има прострелян човек, но не е ясно колко са обирджиите, които са все още в банката. По думите на очевидци малко след грабежа от сградата е бил изнесен човек и качен в пристигнала на мястото на инцидента линейка.


Според разкази на очевидци, един от охранителите на банката е простреляният човек. Според други -  в сградата са влезли трима маскирани мъже, а вътре има пет – шест служители на банката.


За Дарик радио директорът на сливенската полиция Никола Геджев информира, че въоръжен мъж е взел шестима души за заложници. Нападателят искал полицията да освободи района, като не съобщава повече подробности.


Междувременно областният управител на Сливен заяви за Агенция „Фокус", че вчера са преведени парите на общината в "Инвестбанк", която я обслужва. Това са парите на администрацията, училища, детски градини и всички делегирани дейности, които общината плаща. Става въпрос за около 1 милион лева. според него вероятно обирджиите са имали предварителна информация, че в банката ще постъпят тези пари.

 

Банката се намира срещу сградата на Областна администрация в центъра на града. Евакуирани са служителите й, както и живеещите над банката.


Полицейски кордон има на всички изходи от център на града. Не се допускат автомобили и хора в периметъра около "Инвестбанк".

 

На мястото на инцидента са силите за бързо реагиране, облечени с бронежилетки. На мястото е целият ръководен състав на сливенската полиция.

 

Очаквайте още подробности в централната емисия "Календар" в 19.00 часа!