От 16.00 часа днес в сливенския клон на "Инвестбанк" въоръжен нападател държи осем души за заложници...

За освободената жена от служителите на банковия клон потвърди и Петя Славова – председателят на надзорния съвет на "Инвестбанк".

 

Не се знае в какво състояние в момента е Радина Терзиева. Предполага се, че е в шок след случилото се. Операцията на ранения 42-годишен охранител е приключила. Стабилизиран е. Дошъл е специален екип от Стара Загора, за да извърши операцията. Тази вечер охранителят ще бъде поставен на командно дишане. Това съобщи за зрителите на Нова телевизия председателят на надзорния съвет на "Инвестбанк" - Петя Славова.

 

Относно парите, в клона е имало толкова, колкото се полага по лимит на банката. Освен това касовата наличност винаги е застрахована. Цялата база данни е прехвърлена в другите два изнесени офиса на "Инвестбанк", допълни Петя Славова.

 

Председателят на надзорния съвет на банката не можа да каже дали е имало само един охранител, но предположи, че най-вероятно в банката е имало паник-бутон, за да може органите на реса да реагират толкова бързо.

 

По-рано тя съобщи, че сред похитените е и директорът на клона на банката.

 

"В чисто човешки план всички - и ръководство, и служители - сме много притеснени и се опитваме да помогнем по някакъв начин. Надявам се всичко да приключи благополучно", каза за "Календар" Петя Славова. Тя сравни случващото се с филм.

 

За коментар бе потърсен и областният управител на Сливен - Марин Кавърков. За "Календар" той информира, че веднага след инцидента са предприети мерки и охраната на Областната администрация е въоръжена.

 

"Уверявам, че служителите ни са на безопасно място и няма опасност за тях. Тази вечер обаче няма да могат да се приберат, защото не знаем как ще се развият нещата. Приготвили сме се да нощуваме тук", обясни Кавърков. Той посъветва живущите наоколо да не стоят по прозорците, защото са възможни инциденти заради безразборната стрелба.