Лазар Колев заяви, че вярва, че ще бъде оправдан от съда...

Нов обрат по делото "Белнейски", което отново започна днес в Пазарджишкия окръжен съд. Двама лишени от свобода от Бобовдолския затвор поискаха да свидетелстват в защита на единствения обвиняем Лазар Колев. В писмо до съда те твърдят, че ключовият свидетел Владимир Славов, върху чийто разказ се крепи цялото обвинение, е дал лъжливи показания, както и че ги е принуждавал  да  лъжесвидетелстват. 

Румен Дупарински и Антон Стефанов са затворниците, пожелали да свидетелстват. Съдът ще прецени дали да ги изслуша, след като провери в  Централния софийски затвор дали те са били в една килия с Владимир Славов - Иширковеца и за колко време.

Владимир Славов е ключовият свидетел в целия процес. Той твърди, че  Лазар му  разказал как е убил сестрите. Пред съда днес една от свидетелките Мина Стаматова призна, че е излъгала в  показанията си, заявявайки че тя заедно с по-голямата сестра Росица са имали интимна връзка с бизнесмен от Пещера, който наричали "Важният". С него правили секс за пари. Според психологичната експертиза думите й са лъжа.

Съдът разпита и Атанас Петърнейчев, син на бившия зам.-транспортен министър Георги Петърнейчев, чието име бе свързано със случая Белнейски. Той каза, че не познава момичетата и си тръгна, без да коментира нищо. Съдът изгледа и видеозаписа, направен от бившия зам.-кмет на Пещера Атанас Стоилов, който твърди, че заснел сестрите в курорта "Свети Константин" преди да изчезнат.

Лазар Колев заяви, че вярва, че ще бъде оправдан от съда. Следващото дело е насрочено за 18 април.