Второ, явно е, че има пробив в охраната на банката, за да се допусне това...

Това, което се развива в момента в Сливен, говори първо, че извършителят – похитителят – вероятно е човек с психически отклонения и маниак, който се е нагледал на достатъчно много филми, свързани с такива ситуации. Лошото е, че е въоръжен и вече е използвал оръжието при прострелването на охранителя на банката.


Второ, явно е, че има пробив в охраната на банката, за да се допусне това. Само един охранител, по моему не е достатъчно.

Трето, аз вярвам, и ми се ще да е така, че МВР е въвело в действие своите схеми – ресурсни, организационни и технически и работи по вариантите за действие при такива случаи. Това каза в интервю за Агенция "Фокус" Цвятко Цветков, бивш секретар на МВР, потърсен за коментар на инцидента в Сливен, при който са взети заложници в "Инвестбанк".


"Тревожно е, че до този момент похитителят не е поставил своите условия и своите искания. И не са въведени в действие две основни фигури, които винаги в такива ситуации са водещи: това са преговарящият и взимащият решение кой вариант при тези схеми да бъде приложен. Очевидно засега при липсата на условия и искания, преговарящият, не е влязъл в действие, а взимащият решение предполагам, че е вдигнат на ниво Калин Георгиев и Цветан Цветанов, трудно може да вземе решение. При тази ситуация, и при вече употребеното оръжие, трябва да се имат предвид две неща: по всякакъв начин полицията да се стреми да запази живота на взетите заложници и второ – да се готвят снайперистите да го ликвидират този човек. След като веднъж е употребил оръжие, той вече е достатъчно опасен и без да е предявил исканията", каза Цвятко Цветков. /Фокус