Освободените са касиерката Мими Величкова и главният счетоводител Ивелина Тенева. Първата жена от служителите, които държи похитителят беше освободена малко след десет вечерта. . Тази сутрин около 7:15 часа беше освободен още един заложник...

Още две от служителките на "Инвестбанк", държани като заложнички в офиса в Сливен, са освободени. Към 04:15 часа от сградата са изведени главната счетоводителка Ивелина Тенева и Мими Величкова, която работи като касиерка в банката.

 

Затворени в офиса заедно с похитителя остават още три заложнички.

 

Първата жена от служителите, които държи похитителят беше освободена малко след десет вечерта.
Похитителят е поискал пакет цигари и безалкохолно. Доставката е направена от служител на полицията. Веднага след това 32-годишната жена излиза от входа на банковия клон.

 

Името на похитителя продължава да е неизвестно. По думите на вътрешния министър Цветан Цветанов нападателят е наркозависим.

 

Според  неофициална информация в банката въоръжен е нахлул млад мъж, сирак, работещ в частна охранителна фирма.
Междувременно, от границата е била доставена специализирана полицейска техника - вероятно топлинни камери, които да регистрират всяко едно движение вътре и извън банковия клон.

 

Полицията е получила и подробни планове на сградата. Източници на Календар потвърдиха, че преговорите на силите за сигурност с похитителя вървят добре.

 

Екип на "Календар", който е на мястото на събитието съобщи, че около 7:15 часа е осовбоден още един заложник и по всяка вероятност, в банката е останал само един човек, освен похитителя.