Полицията води разумен диалог с похитителя, а той вече се разкайвал за постъпката си и не поставя условия за пари, са последните данни...

Само един заложник е останал в клона на "Инвестбанк", вероятно е жена, полицията води разумен диалог с похитителя. Той пък вече се разкайвал за постъпката си и не поставя условия за пари, са последните данни.

 

Малко след 7.15 часа тази сутрин бе освободен още един заложник от банката в Сливен. В този момент имаше и раздвижване пред клона на "Инвестбанк". По непотвърдена информация, около 7.15 часа, е изведен мъж от клона на "Инвестбанк" и това е вторият охранител, останал като заложник.

 

Похитителят в сливенската "Инвестбанк" освободи още две заложнички малко след 4.00 часа тази сутрин. Освободените са касиерката Мими Величкова и главният счетоводител Ивелина Тенева. Двете жени бяха откарани за обстоен медицински преглед в МБАЛ "Д-р Иван Селимински".

 

По-рано, около 22.10 часа снощи, похитителят, чието име засега е неизвестно, освободи срещу цигари и безалкохолно експерта по банково кредитиране Радина Терзиева. По същото време бяха евакуирани и служителите от областната администрация.

 

Охрантителят Станчо Стоев бе прострелян от похитителя още при нахлуването му в банката. Стоев бе приет и опериран по спешност в МБАЛ "Д-р Иван Селимински", като опасността за живота му не е преминала.

 

Драмата в банката започна към 16.00 часа вчера следобед. На мястото на инцидента има барети. Операцията се ръководи от главния секретар на МВР Калин Георгиев.