Вчера служителите на пожарната са реагирали на 288 сигнала за произшествия...

Служителите на "Пожарна безопасност и защита на населението" са реагирали на 105 пожара до обяд днес, съобщиха от пресцентъра на МВР. Към момента продължава гасенето на 50 от тях.


Вчера служителите на пожарната са реагирали на 288 сигнала за произшествия. Към 18.00 часа все още не са били погасени 62 пожара.


В Община Своге, на непристъпен терен, гори пожар в землищата на селата Огоя, Буковец, Заселе и Добърчин. Там горят сухи треви и храсти. Теренът е планински и непристъпен за пожарна техника към момента. Гаси се предимно от лесничеи от Горското стопанство и доброволци от местното население. Няма опасност за населените места.


В Област Смолян, между селата Арда и Могилица е изгоряла десет декара борова гора и пет декара стърнища. Пожарът е погасен от един пожарен екип. При разчистването е намерено тяло на жена, причините за пожара все още не са установени. Жената е била на 67 години.


В Пазарджишко тази сутрин около 10.00 часа е пламнал пожар в района на селата Априлци и Извор. Горели са около 150 декара сухи треви и храсти. Огънят е погасен преди около час от два пожарни екипа. Горели са сухи треви и храсти на общинска земя. Причините за инцидента са неустановени. /Фокус