Според органите на реда дядото и неговото внуче са пресичали на нерегламентирано за това място...

Тригодишно момченце е в болница с тежки наранявания, след като беше премазано от тежкотоварен камион в Благоевград. Дядото на детето разказа за "Календар", че са пресичали на пешеходна пътека на затворена за движение поради ремонт улица.


3-годишният Боби от Благоевград е с опасност за живота в детска травматология на института "Пирогов", след като беше прегазен от 20-тонен камион в кв. "Струмско".


Инцидентът станал, след като дядото на момчето го взел от детската градина и тръгнали да се прибират. Докато пресичали улицата обаче, върху тях връхлетяла тежкотоварната машина.


Върху детето имало отпечатъци на краката и долната част на корема от автомобилни гуми. От направените изследвания се е установило, че има множество тежки счупвания.


Според органите на реда дядото и неговото внуче са пресичали на нерегламентирано за това място. Възрастният мъж и очевидци на случилото се обаче са категорични, че са преминали по пешеходната пътека.


62-годишният дядо на пострадалото дете е с по-леки наранявания в областта на краката и е настанен за лечение в благоевградската болница. Шофьорът, управлявал тежкотоварната машина, се е движил с ниска скорост. Полицията продължава да работи по случая.