За да ни се получи хубав козунак, майсторите са категорични, че освен на яйца, трябва да сме щедри и на захар...

Заради поскъпването на брашното и захарта, сладкари прогнозират по-високи цени на козунака тази година. Дни преди празника вече се предлага по-евтин постен козунак.


След 30-годишен опит в правенето на козунаци и вие ще можете така. Ако сте решили тепърва да опитате, майстори дават рецепта.

За да ни се получи хубав козунак, те са категорични, че освен на яйца, трябва да сме щедри и на захар.


Нищо, че е скъпа. Според майстор Коста за великденския козунак всичко си струва и дали от фурната или направен у дома, цената му едва ли ще надхвърли 5 лева.

 

Един, но да е хубав. Него ще го познаем по коричката. Колкото и скъп да излиза козунакът, майсторът няма да се откаже от него.