Инспекторите от държавния строителен контрол са работили на 26 обекта, за които са съставили и наказателни актове, само че срещу неизвестен извършител.

Приключи акцията по принудителното премахване на незаконните кебели от фасадите на сградите без нито един наказан. Инспекторите от държавния строителен контрол са работили на 26 обекта, за които са съставили и наказателни актове, само че срещу неизвестен извършител. Причината - от ДНСК обясниха, че не разполагат с информация за интернет и телефонните доставчици, чиито кабели са били изрязани. Иначе санкция за незаконно въздушно окабеляване има и тя е от 5 до 50 хиляди лева.

Преди около 10 дни в офиса на Драгомир изведнъж всички телефони замлъкват. Интернет връзката е прекъсната и почти като при военно положение той и колегите му остават откъснати от света.

И така цели 10 дни, непрекъснати опити да принудят интернет-доставчика да предостави услугата, за която така или иначе вече са платили.

Въпреки, че са пострадали, не очакват обезщетение. По договор доставчикът е задължен най-късно в десетдневен срок да възстанови услугата, без да плаща неустойки.

Доставчиците на комуникационни услуги, чиито кабели бяха изрязани, се разминаха и с глобите на строителния контрол. Този път, защото проверяващите не успяха да разберат чии са кабелите, които режат.

Именно на сигналите на гражданите разчитат и проверяващите за да продължат да разчистват сградите от висящите кабели.

Какво показа проверката на \"Календар\" - само на метри от общината продължават да висят кабели. Вероятно заради липсата на съвестни граждани.