След две седмици 75-годишната Теодора Миланова, която е прикована към леглото, със 100% инвалидност и старческа деменция, и 39-годишният й син ще бъдат принудително изведени на улицата...

Семейство от Шумен стана жертва на мафия с недвижими имоти. След две седмици 75-годишната Теодора Миланова, която е прикована към леглото, със 100% инвалидност и старческа деменция, и 39-годишният й син ще бъдат принудително изведени на улицата.


До преди две години Мартин Миланов е началник на склад за строителни материали. С парите от заплата успява да се грижи за майка си, която е със 100% загубена работоспособност с чужда помощ, след изкаран тежък инсулт.


Съкращават го от работа и парите, с които трябва да преживяват двамата, са 241 лева - пенсията на майка му. Продават всичко от дома - мебели, телевизори, картините на майка си, която е била художник фотограф. Живеят изключително бедно. Заради безпаричието идва идеята да се продаде жилището.
Станислав Ризов е човекът, който се свързал с Мартин, за да му съдейства да продаде жилището. Обещал, че ще намери купувач, ще им спести доста такси и ще им уреди ново, по-малко жилище, всичко това срещу процент.


В присъствието на нотариус Мартин и майка му подписват пълномощно Станислав да ги представлява пред институциите при изваждане на необходимите документи, предхождащи продажбата. Не четат съдържанието на документа, Мартин го отчита като грешка, а майка му дори и не разбира какво е станало.


Далеч по-късно става ясно, че с пълномощното дават право на Станислав да продаде апартамента, а сделката е изповядана само след четири дни, без в жилището да е ходил кандидат-купувач.


От декември месец миналата година живеят без ток, тъй като партидата е прехвърлена на името на новия собственик. Съседи помагат на Мартин с кабел да може да обслужва майка си.


Освен жалбите в полиция и прокуратура писали и до омбудсмана на България с молба да бъдат освободени от държавни съдебни такси, за да заведат дело, с което да се опитат да си върнат дома, както и да се предотврати насилственото им изваждане, докато прокуратурата и съдът не разгледат случая.


Настояват да бъде издирен пълномощникът им, който е обявен за общодържавно издирване като свидетел по други две досъдебни производства, да предаде парите от продажбата с документ и да бъде разследван за поредното си престъпление. След две седмици обаче Мартин и майка му трябва да излязат на улицата, докато чакат правата им да бъдат защитени.