Жителите на селото имат обещание от страна на фирмата строител на магистрала \"Люлин\", че ще възстанови пътя от Перник до Суходол и главната улица на Големо Бучино, която е разбита от тежките камиони...

Ако на 25 май не са изпълнение задълженията, които фирмата строител на магистрала \"Люлин \"Мапа Чингиз\" има към жителите на Големо Бучино, Агенция \"Пътна инфраструктура\" ще предостави на друг изпълнител строително-монтажните работи с парите, които е оставила \"Мапа Чингиз\" като гарант. Това каза в \"Часът на Милен Цветков\" Росица Янакиева, кмет на Перник.


По думите й  обещанията не са изпълнени досега заради ината на фирмата. Те явно не са мислели, че ще срещнат такъв отпор от страна на общината и населението, коментира Янакиева. 


Обещанията, които досега се даваха на голо, вече все пак са обвързани с договор, така че се надяваме все някое правителство да свърже селото с магистралата. Ние само я гледаме и не можем да я ползваме, каза Иван Младенов, представител на Инициативния комитет в с. Големо Бучино.


Недоволството на хората е заради все още неизпълнените ангажименти на фирмата да възстанови пътя от Перник до Суходол, главната улица на Големо Бучино, която е разбита от тежките камиони. Консорциумът дължи и над 300 000 лв. на Община Перник като наем за терените, използвани за депониране на земна маса.


Ако бъдем излъгани отново, ще започнем да стачкуваме и да протестираме за това, което ни се полага, категоричен е Иван Младенов.


Янакиева обясни, че Общината ще направим всичко възможно, за да защити интереса на хората от селото. Трябва да дадем урок на онези, които дават велики обещания и накрая стават и си тръгват, подчерта тя.