Докато намордникът стане задължителен за всички по-тежки от 10 килограма кучета, общината се занимава с проверки на документи. Целта - срещу глоба от 20 лева или акт за повече, да прикани собствениците без регистрация да изпълнят процедурите.

Сутринта в \"Здравей, България\" ви разказахме за поредните нападнати от домашно куче в София. Докъде стигнаха обещанията на градската управа да гарантира сигурността на хората, провери екип на \"Календар\".

И нахапаната Тереза Танкова, и нейния домашен любимец са в шок. Кучето - след 15 шева на гърба. Тя - след нещастието от поведението на собственика на четириногия нападател, който дори не си е направил труда на подаде ръка на лежащата на земята Тереза.

Докато от юли с промени в Наказателния кодекс след подобни нападения собствениците ще ги грози затвор, в момента не може да се каже, че има някакъв контрол, заяви нахапаната Тереза.

Срещу това евентуално от юни най-после очакваме нова наредба за домашните кучета в София, която да осъвремени правилата от далечната 2002-ра година. Сега, според тях, за намордник проверяват само доказано агресивните компаньони.

Докато намордникът стане задължителен за всички по-тежки от 10 килограма кучета, общината се занимава с проверки на документи. Целта - срещу глоба от 20 лева или акт за повече, да прикани собствениците без регистрация да изпълнят процедурите. Логиката - така по-малко столичани щели да оставят цели кучешки поколения на улицата.

Остава и уверението на общината, че новите правила ще целят да гарантират сигурността на хората.