Опасните бактерии са открити в млечния сос и месото, а заразата се е предала от работничка в заведението, която е носител на стафилококова инфекция, показва още изследването. Това означава, че става дума за вторично замърсяване на храната от персонала и лошата хигиена в обекта, допълват от Агенцията по безопасност на храните.

Дюнерите в Петрич, от които осем деца получиха хранително натравяне, са били заразени със стафилококи. Това е установила проверката на Агенцията по безопасност на храните.

Опасните бактерии са открити в млечния сос и месото, а заразата се е предала от работничка в заведението, която е носител на стафилококова инфекция, показва още изследването. Това означава, че става дума за вторично замърсяване на храната от персонала и лошата хигиена в обекта, допълват от Агенцията по безопасност на храните.

Констатирани са още нарушения - неправилно съхранение на храните от животински и неживотински произход, изискващи определена температура за съхранение, лоша хигиена по време на работа.

На собствениците на павилиона е съставен акт, а самият обект остава затворен.