Страхът, че продукцията на зеленчукопроизводителит може да остане непродадена ги спира да посадят по-големи площи. Затова родопските краставици ще стигнат само за клиентите в региона.
В Смолянско малкото производители рискували да отглеждат краставици в планината следят едновременно със страх и надежда новините около опасната бактерия \"ешерихия коли\".
Севдалина е една от малкото жители на рудоземското село Елховец дръзнала да отглежда на открито, краставици на над 800 метра надморска височина. Отказала се от традиционното за планината картофопроизводство, защото заради ниските цени на вносните картофи, изкупната цена на родопския паднала до 25 ст. за килограм.
Само след 45 дни фермерите ще могат да берат и продават краставиците си.
За разлика от предишни години, това лято Севда и останалите зеленчукопроизводители в региона са едновременно и притеснени и обнадеждени за реализацията на продукцията си. Причината страха на потребителите, заради бактерията \"ешерихия коли\".
Страхът, че продукцията им може да остане непродадена ги спира да посадят по-големи площи. Затова родопските краставици ще стигнат само за клиентите в региона.