Очаква се в началото на следващата седмица да започне описването на загубите и транспортирането на погубената реколта. По всички изчисления обаче с компенсации от 45 стотинки на килограм трудно ще се избегнат фалитите в бранша.

Зеленчукопроизводителите все още очакват регламент за начина, по който ще доказват загубите си. Тонове загниващи краставици се съхраняват в стопанствата, защото не е изяснена процедурата за получаване на обещаните компенсации.

Оранжерията за производство на краставици, разположена на близо 60 декара край Стралджа, е една от най-големите в Югоизточна България. Ежедневният добив е от 22 тона, но заради срива на пазара сега от тях се реализират по тон и половина – два. В същото време загниващите продукти създават и екологичен проблем.

Заради психозата около бактерията \"ешерихия коли\" и свития пазар фирмата вероятно ще затвори оранжерията. Тук работят 70 души, повечето от тях се опасяват, че ще останат на улицата.

Очаква се в началото на следващата седмица да започне описването на загубите и транспортирането на погубената реколта. По всички изчисления обаче, с компенсации от 45 стотинки на килограм трудно ще се избегнат фалитите в бранша.