Днес в предаването – уникалната история на една жена, която с помощта на д-р Папазова се излекува от болест, смятана за нелечима от официалната медицина.

Проблемът на Йоана е свързан с нейните очи. Всичко започва преди около 2 години тя забременява за първи път. Бременността и самото раждане минават много леко и без каквито и да било проблеми. Всичко върви добре, докато на третия месец Йоана и синът й се заразяват с морбили и се налага да влязат в инфекциозна болница. След около два месеца, след като са изписани от болницата, Алекс получил вирусна инфекция, най-вероятно заради спада на имунната система след шарката. Заради преживените стрес и притеснения семейството решава да отиде на море за една седмица, за да се разсее.

Още на първия ден Йоана усеща дразнене в дясното око, последвано от зачервяване, сълзене, дори лютене. Първоначално нищо не предприема, но впоследствие се налага да вземе и капки за очи, но без ефект. Заради последвало изтръпване на цялата дясна половина, режеща болка и невъзможност да вижда, Йоана отива в очната болница във Варна. Диагнозата, която й поставят е \"херпес в окото\". Въпреки лекарствата,  болката не отшумява 10 дни. Всички лекари, с които се е консултира, потвърждават диагнозата. Тези, които са я прегледали в София дори й обясняват, че вирусът херпес кератит, който живее в нея, ще рецидивира постоянно при всеки стрес, настинка или позитивна емоция. Лекарите дори прогнозиралт, че Йоана ще изгуби трайно зрението си.

Първоначално Йоана губи 80% от зрението си на дясното око. Вижда единствено силуети.

Тъй като лекарите не дават никаква надежда на Йоана, тя решава да се довери на д-р Папазова, която гледа редовно в \"На кафе\". Няколко месеца след започване на холистично лечение Йоана вече почти напълно е възстановила зрението на болното си око и смята, че е победила заболяването херпес кератит, което е нелечимо според официалната медицина.

Какво представлява заболяването херпес кератит, какви са причините за него и може ли да предизвика загуба на зрението – разберете от видеото.


Цялото интервю може да видите на NovaPlay!