Тази събота за четвърти път София ще бъде домакин на \"Прайд 2011\". Събитието, което придоби известност като гей парад и отново събуди силна полемика в публичното пространство – доколко \"различните\" следва открито да демонстрират своята сексуалност...

Тази събота за четвърти път София ще бъде домакин на \"Прайд 2011\". Събитието, което придоби известност като гей парад и отново събуди силна полемика в публичното пространство – доколко \"различните\" следва открито да демонстрират своята сексуалност.


А как изглежда света през очите на едно такова момиче, има ли любовта пол?...


Запознайте се с Меги, сигурно десетки пъти сте се разминавали с нея по улицата. А може би сте се срещали и в един и същи офис, където за разлика от вас тя има проблем, защото десетки пъти и се е случвало да се блъска в бариерата, наречена предразсъдък и изпълнена с нетолерантост.


Меги тъгува всеки път, когато нейното момиче остане скрито зад анонимните стени на мълчанието и предизвестената болка от грозните думи на сърдитите родители и недоверчивото общество.


Меги ще бъде тази събота на гей парада заедно със своите приятели. Които обичат свободата и са свикнали да мислят в картина и цвят.


Междувременно, своята подкрепа за \"София Прайд- 2011\" изразиха посолствата на Съединените щати, Великобритания, Кралство Белгия и Финландия.