Днес едва 10-тина недоволстваха срещу незаконните писти и съоръжения в национален парк Пирин.

На втори протест се събраха екоактивисти рано тази сутрин.

След като вчера след обяд около 200 души излязоха на улицата спонтанно в центъра на София и блокираха движението, днес едва 10-тина недоволстваха срещу незаконните писти и съоръжения в Национален парк \"Пирин\".

Преди два дни правителство призна, че голяма част от пистите и съоръженията в ски зона Банско са незаконни. Като решение на проблема министърът на околната среда Нона Караджова предложи законодателни промени, които да легализират незаконно построеното в Пирин.

 

В същото време концесионерът - фирма \"Юлен\", обяви, че протестиращите се занимават с екологичен рекет. Освен това, според тях, няма нарушение на концесионната площ и са спазили всички изисквания на сключения договор.

 

От фирмата твърдят, че направените замервания са некоректни. Те обаче потвърдиха, че в сключения концесионен договор има редица неясноти и противоречия и затова настояват за среща с Министерство на околната среда и водите.

 

От Черна гора премират Бойко Борисов също се намеси в спора за бъдещето на курорта Банско. Там той коментира и искането на \"Атака\" за оставката на шефа на Държавната агенция за енергийно и водно регулиране.