Сериозно внимание обаче трябва да се обърне на няколко участъка по пътя за морето...

Спада броят на загиналите при пътнотранспортни произшествия от началото на годината, отчетоха от \"Пътна полиция\". За разлика от миналата година инцидентите на пътя са с 90 по-малко.

 

Сериозно внимание обаче трябва да се обърне на няколко участъка по пътя за морето.

 

В разгара на летния сезон трябва да сме особено внимателни, когато пътуваме към морето по магистрала „Тракия" - в участъка от Стара Загора. По- бдителни ще се наложи да бъдем и ако пътуваме за Гърция и Турция.

 

Добрата новина, е че поне няма да попаднем на ремонти по пътя за морето. Повече полицаи на пътя ще има в петък и неделя.

 

Не трябва да забравяме и за стационарните и мобилни камери, които са 81 в страната. По магистралите „Тракия" и „Хемус" те са 4. Само от началото на годината са написани над 50 000 електронни фиша.

 

От началото на годината пътните инциденти са намалели с 93 в сравнение със същия период през 2010 г. Загиналите са 292 души, а ранените 3690. Така се запазва тенденцията от няколко години злополуките по пътищата да намаляват.

 

Наказанието ни, ако изпреварваме неправилно извън града и с това предизвикаме опасност, ще бъде 150 лева. Ако караме с над 10 км/ч, ще ни глобят с 20 лева.

 

За до 30 км/ч отгоре ще дадем 150 лева, а над 50 километра ще ни глобят с 500 лева. Всяко следващо превишение с 5 км/ч ще е равно на 50 лева.