Нагли крадци на кабели оставиха за пореден път без ток жителите на село Хърсово...

Нагли крадци на кабели оставиха за пореден път без ток жителите на село Хърсово. Този път обаче апашите са заловени, след като хора в селото организирали нощно бдение.

 

Около 3.00 часа след полунощ телефона на кмета звъннал и му било съобщено, че отново няма ток, а по стълбовете на главната улица се катери съмнителен човек.

 

Кметът заедно с още 10 души излезли да търсят крадците по улиците. Звъннали и на спешния телефон. Въпреки притесненията, че крадците може да са въоръжени, хората се разделили на групички, за да ги проследят.

 

Няколко полицейски екипа дошли на място. Единият забелязал паркиран микробус с варненска регистрация в една от уличките. Друг тръгнал към съседното село по следите на крадеца.

 

След като видял идващата полицейска кола, апашът решил да легне в нивата, за да се скрие. Полицаите обаче дошили и го видели на място. Опитал да се скрие в житото. От там обаче излязъл с белезници.

 

Пред униформените казал, че е на гости и завел полицаите в къщата, в която гостува. Като спрели колата от вътре през прозорците и вратата побягнали двама души. Малко по-късно са заловени.

 

И двамата са криминално проявени, единият излязъл от затвора преди няколко дни. Нарязали са близо 200 кг проводници, а от тях са щели да изкарат около 2000 лева. Групата е от Белослав, тримата са задържани за 24 часа.