По-високото качество обаче е и на по-висока цена. За 3 години сиренето е поскъпнало с 2 лева.

Киселото мляко и сиренето у нас са с все по- високо качество. Това показва   изследване на този тип храни.

В независима лаборатория са тествани 19 марки бяло саламурено сирене и 16 марки кисело мляко. Резултатите показват, че дори и тези от продуктите, които не са приготвени по държавния стандарт, се доближават по качества до него.

При сиренето, единственото отклонение е в периода на узряване на някои от марките и в по-високото количество сол. А всички тествани марки кисели млека съдържат в себе си живата бактерия Лактобациликус булгарикус.

По-високото качество, в сравнение с преди няколко години, обаче е и на по-голяма цена - за три години, сиренето е скочило средно с 2 лева, а киселото мляко - с 25 стотинки.