Ако сме отчаяни от сумата за доплащане, все още има вариант да обжалваме...

От днес можем да платим изравнителните си сметки към Топлофикация. Ако сме отчаяни от сумата за доплащане, все още има вариант да обжалваме, въпреки че данните вече са предадени на касите. Как става това и какво да направим ако се окаже, че Топлофикация има да ни връща пари?

Вариантите са два. Единият е да подадем жалба в Топлофикация, другият във фирмата за  топлинно счетоводство. Като основание за възражението може да послужи това, че не са ви снели данните от топломерите или че се съмнявате в отчетените цифри. Ако използваме като аргумент ниските си доходи - повторна проверка няма да бъде направена.

Ако топломерите ни не са отчетени, можем да поискаме това до 5-ти октомври. След тази датата първо трябва да получим разрешение от 2/3-ти от собствениците в блока. При корекция на един имот се прави корекция на всички имоти. Това пък означава, че ако сега ви е дошла изравнителна сметка, според която дължите 20 лева, до октомври може да бъде отчетен топломера на някой ваш съсед и да получите нова сметка, че дължите например 75 лева.

Щастливците, стигнали до този варианта да получават пари, трябва да знаят, че могат да получат парите си в брой или да им бъдат  приспаднат от следващата сметка. Според разчетите на Топлофикация-София, през изминалата зима сме се топлили по-малко, въпреки че температурите бяха по-ниски. Затова повече от половината абонати имат да получават пари обратно.