Това е последната група от блокирани в страната ни руски граждани, клиенти на \"Алма тур\"...

139 руски туристи бяха извозени с полет в 18.00 часа на \"България Ер\" от Варна към Санкт Петербург, съобщи транспортният министър Ивайло Московски.

 

Това е последната група от блокирани в страната ни руски граждани, клиенти на \"Алма тур\". Полетът е платен от руски туроператори.

 

Полетът на „България Ер" до Санкт Петербург бе планиран за часовия пояс от 18.00 до 20.00 часа. Първи на летището пристигнаха руснаците, настанени в Балчик. След около 3 часа с автобус от Бургас дойдоха и останалите от групата.

 

Преди да влязат в летището от руското консулство издадоха служебни бележки на туристите, за да оправдаят отсъствието си от работа през последните дни.

 

Тепърва ще бъдат договаряни следващите два полета към русия на 16 и 23 септември, каза още транспортният министър. Той отказа да коментира дали ще се стигне до отнемане на лицензи, но по думите му и двете компании имат вина.

 

От авиопревозвача потвърдиха ангажимента си да извозят блокираните руски туристи. Изпълнителният директор Янко Георгиев обаче не коментира какво ще се случи с почиващите в момента групи. Преговорите между двете страни ще продължат.