Адвокатите на Колев искат нова съдебно-медицинска експертиза...

Делото \"Белнейски\" започва отново днес. Процесът ще се гледа в Апелативния съд в Пловдив. Този път то е образувано по искане на Лазар Колев, който обжалва наложената му присъда - доживотен затвор без право на замяна. Освен това той бе осъден да изплати на родителите на двете убити сестри 400 хиляди лева обезщетение.

31-годишният Лазар Колев не се признава за виновен. Той категорично отрича да  е познавал двете момичета, както и някога да се е срещал с тях и твърди, че няма нищо общо с убийство им. Преди четири месеца Окръжният съд в Пазарджик го призна за виновен, че на 28 януари 2006 година в местността Грамадите по особено жесток и мъчителен начин първо е изнасилил и след това е убил Росица и Христина Белнейски.

Магистратите счетоха, че макар и косвен доказателства за това са безспорни. Седмица преди днешния процес в Пловдив, адвокатите на Лазар Колев са депозирали молба пред съда с три нови искания.

Да бъде назначена съдебно-медицинска експертиза, да бъдат изслушени нови експерти и съдът да допусне до разпит свидетел, който не е разпитван досега. По исканията апелативните магистрати ще се произнесат днес.