Лазар Колев обжалва присъдата си – доживотен затвор без право на замяна...

С разпит на нови свидетели делото \"Белнейски\" отново влезе в съда - този път в Пловдивския апелативен съд.  Пред магистратите Лазар Колев обжалва присъдата си – доживотен затвор без право на замяна.

Освен, че иска да бъде оправдан, Колев настоява и да отпадне плащането на 400 хиляди лева обезщетение на родителите на двете момичета. Съдебният състав ще изслуша и нови свидетели.

 

Лазар Колев беше доведен в пловдивския съд не само с белезници на ръцете, но и окован с верига на краката. Влезе в съдебната зала, без да каже нищо. Така и излезе.

Адвокатите му настояват делото да бъде върнато в Пазарджишкия съд за ново преразглеждане, тъй като смятат, че съдия Ивета Парпулова, която произнесе доживотната присъда на Лазар Колев, е била предубедена.

За това апелативните магистрати ще изискат делото от Пазарджишкия съд, ако то все още се пази в архива му, тъй като е от 1998-та година. Съдът отхвърли другите искания на адвокатите му - за нова ДНК-експертиза на ноктите на момичета, повторен  разпит на експертите, които са я изготвили и ново изслушване на вуйчото на Лазар - Паун Лазаров.

На следващото заседание обаче майката на Лазар ще свидетелства отново. Тогава   съдът ще изслуша и шестимата полицаи от Пещера и Брацигово, които първи са отишли на местопрестъплението и са видели убитите момичета.

Съдът отложи делото и го насрочи за 20 октомври.