Преговорите приключиха, но за пореден път без резултат. Синдикатите отказват да отстъпят.

20 ден на стачка в БДЖ. Ако протестът продължи, служителите може да не получат навреме заплатите си за декември. Това заяви председателят на борда на директорите в БДЖ - Владимир Владимиров. До този момент загубите за дружеството от стачката са 2 милиона и 500 хиляди лева. Преговорите между синдикатите и ръководството на \"Пътнически превози\" за пореден път се провалиха.

Министърът на транспорта Ивайло Московски пък предвижда негативния ефект от стачката в БДЖ да се усети в началото на следващата година.

Иначе на 20-тият ден протеста в БДЖ вече отслабва. По информация на железопътния превозвач, само 27 от 130 влака са останали в гарите. На централна гара в София спря единствено международния влак за Букурещ.

Аз от самото начало казвам, че това не е стачка на работниците. Това е стачка на синдикатите. Работниците са недоволни от това, което се случва и те бързат да приключат преговорите. Това заяви по-рано Владимир Владимиров.

Преговорите приключиха, но за пореден път без резултат. Синдикатите отказват да отстъпят.

До този момент няма насрочена среща за подновяване на разговорите. От утре БДЖ спира от движение още 166 влака, които няма да се движат от 8 до 16 часа до постигане на споразумение.