\"Лично се обадих и на майката, и на сестрата\", заяви премиерът...

Премиерът Бойко Борисов се извини на семейството на мъртвата Мирослава за думите си. Вчера след финалната развръзка на случая той заяви, че кучето, което откри тялото на Мирослава, трябва да получи пържоли от заплатата на Цветан Цветанов.

 

Днес Борисов допълни, че най-доброто за кучето са пържолите, така както за Ангел Марин орден \"Стара планина\". По-рано през седмицата президентът Първанов награди вицепрезидента си с високото отличие.

 

\"Хората се радват на ордени, а кучето - на месо. Като всеки кучкар това съм казал. Нещо пак ли съм сгрешил или обидил някой? Аз считам, че Марин не трябваше да получи орден \"Стара планина\", ако това ме питате. За това, че помилва толкова престъпници не вярвам, че това е неговата заслуга да получава такъв орден\", на мнение е премиерът. 

\"Лично се обадих и на майката, и на сестрата. Извиних се, поднесох съболезнования и им обясних какво съм искал да кажа\", обясни Борисов.

 

Премиерът призна, че е грешка на полицията, че е допуснала основният заподозрян да се самоубие при обиска на апартамента му, но заяви, че дори и на полицаите се случва да грешат.

 

Темата за думите на премиера продължи и в пленарна зала. Бойко Борисов се извини и от парламентарната трибуна.