Тошко Добрев може да обжалва присъдата в 15-дневен срок...

Софийският градски съд призна за виновен бившия изпълнителен директор на \"Софийски имоти\" Тошко Добрев. Магистратите постановиха Добрев да получи 4 години лишаване от свобода. Днешното решение на съда е по едно от седемте дела, които се водят срещу „Софиийски имоти\" за безстопанственост и неизгодни сделки. Съдебния състав оправда останалите девет подсъдими, които са бивши членове на  съвета на директорите.

 

Съдебният състав по делото определи още Тошко Добрев да не упражнява никаква стопанска дейност в срок от седем години. Обвиненията, по които магистратите сметнаха, че Добрев е виновен са за сключването на три сделки за имоти, на стойност много по-ниска от реалната цена. По този начин дружеството \"Софийски имоти\" е ощетено с над 360 000 лева.

 

Продажбите са от края на 1999 година и началото на 2000 година. Самият Добрев остана изненадан от присъдата, но откри обяснение за решението на съда.

 

Добрев беше признат за невинен по четвъртото обвинение за  апортиране на акции за 300 000 лева.

 

Бившият шеф на дружеството напомни още, че тримата прокурори, които са започнали делата за \"Софийски имоти\" вече са на различни постове. Според Тошко Добрев има политически интерес по делото \"Софийски имоти\" да има виновен. Той обаче отказа да посочи конкретни хора.

 

Тошко Добрев може да обжалва присъдата в 15-дневен срок.