Спор по темата в \"Здравей, България\"...

От 1 юни се забранява пушенето на всички закрити обществени места, а непушачите поискаха да се забрани и на открити обществени.

 

Пламен Антонов от Гражданска инициатива \"България без дим\" обясни, че това, което се предлага, е с идея там, където има деца и се спортува, да не се пуши.

 

ПР експертът Ива Екимова призна, че на 12 години за пръв път е запалила цигара, но е разбрала, че това не е за мен. Не пуша, не подкрепям да има абсолютна рестрикция към непушачите, но това вече не е модерно, каза тя.

Демоде съм, ама не разбирам защо ми се бъркате в живота, контрира социологът Андрей Райчев.

 

Илко Бранков от Асоциация на пушачите попита къде е отишла толерантността. \"Не е лош пример съседите да са гейове и да се целуват пред очите на детето ми, но е лошо да си запаля цигарата\", аргументира се той.
Ива Екимова обаче подчерта, че примерът въобще не е подходящ.

 

Пламен Антонов пък твърди, че примерът е подходящ, защото илюстрира начина на аргументирането около тютюнопушенето. За нетолерантността трябва според него да претендират в случая непушачите.

 

Тежка безмислица е това, което се предлага, каза Андрей Райчев. Оказва се, че аз не трябва да давам пример. Да забраним тогава да не се показват цигари и убийства и във филмите, допълни той.

 

Целия спор гледайте във видеото.