Този тип занимание е подходящо за деца на възраст между 2 и 7 години...

За първи път за детски фитнес започва да се говори в САЩ, след като през 1953 г. се установява, че подрастващите губят мускулен тонус, заради заседналия начин на живот. Днес в Европа детският фитнес е най-популярен в Германия и Австрия. Великобритания пък е първата държава, в която се открива детски фитнес на открито.

В България идеята родителите да водят подрастващите на фитнес тепърва се развива. Може ли това да се превърне в практика? Тази тема обсъждаха инструктора Такеши Фужимори, музикалният продуцент Николай Първанов – Ники Китаеца, спортният журналист Йоана Гочева и рок певицата Милена в рубриката на предаването „На кафе" „Моето дете".

Според инструктора Такеши децата не трябва да се отдават на активни спортни занимания до 7-годишна възраст. В периода от две до седем години малчуганите могат да изграждат навици и умения в детски фитнес и едва след това да започнат редовно да спортуват.

Ники Китаеца и Йоана Гочева са категорични, че биха оставили децата си във фитнес клуб. Милена обаче смята, че игрите на дъщеря й в парка и на детските площадки са достатъчно голямо физическо натоварване за нея.

Целият разговор по темата за детския фитнес гледайте в „На кафе" в Nova Play.