Борсовият индекс „Дау Джоунс” приключи търговията със спад за 11-ти път в последните 12 дни...

Световните борси реагираха негативно на продължаващите проблеми в Еврозоната. Борсовият индекс „Дау Джоунс" приключи търговията със спад за 11-ти път в последните 12 дни. Специалистите обясняват по-ниските котировки с несигурността, която създава политическата нестабилност в Гърция.

 

„Дау Джоунс" е с 6% по-нисък от нивата си в началото на май. Има голяма вероятност индексът да завърши месеца със спад. Това не се е случвало от септември 2011-та. Индексът „Стандарт енд Пуурс" 500 затвори на най-ниското си ниво от средата на януари.

 

Инвеститорите следят с притеснение ситуацията в Еврозоната и не смеят да поемат рискове. Щатският долар и златото повишиха котировките си, поради засиленото търсене на нискорискови инвестиции. Борсовите индекси на „Уол Стрийт" отвориха при по-ниски нива, следвайки спада на котировките в Европа.

 

Една от малкото добри новини е очакваното с огромен интерес листване на борсата на акциите на най-голямата социална мрежа Фейсбук.

 

Очаква се Фейсбук да събере над 16 милиарда щатски долара от продажбата на 15% компанията. Това значи, че общата стойност на Фейсбук  е над 100 милиарда.