След намаляване нивото на реката ще започнат ремонтни дейности...

Мост се срути през из миналата нощ във Владая. По първоначална информация, съоръжението над река Владайска е незаконно изградено.

"Онзи ден след вторичните трусове имаше напукване на подпорната стена и вследствие на обилните валежи, водата е подкопала и съборила моста", разясни кметът на Владая.

Ежедневно по моста преминават около 50 човека и между 10-15 леки автомобила. Мостът е построен преди 30-40 години.

Кметът на Владая потвърди, че след намаляване нивото на реката ще започнат ремонтни дейности.

„Мостовете в цяла София бяха много проблемни. До този момент сме реконструирали изцяло над 50. В случая става въпрос за временно съоръжение, което е било поставено, след като основният мост е паднал при голямото наводнение", заяви кметът на София – Йорданка Фандъкова.

Тя потвърди, че проектите са готови и че финансирането е осигурено. Предстои да бъде избран изпълнител, за да се започне работа по възстановяването на моста. До тогава обаче ще бъде намерено временно решение, за да имат достъп и хората с автомобили, не само пешеходците.

„Мостът ще бъде възстановен най-бързо. До тогава ще потърсим съдействие от военните, които при подобен казус в Банкя ни бяха предоставили понтонен мост. Ще видим, ако това тук е възможно чисто технически", допълни Йорданка Фандъкова.

Подробности  вижте във видеото.