Преди три дни бе опожарен автомобилът на журналистката Лидия Павлова...

Нов удар срещу един от основните свидетели срещу братя Галеви, журналистката Лидия Павлова. След като преди три дни автомобилът й бе опожарен, в понеделник в Районния съд в Благоевград се гледа делото й за клевета срещу бившия общински съветник в Дупница Йорданка Божкова. Павлова е подсъдима за това, че  в качеството си на журналист е разпространила невярна информация за Божкова.

 

Адвокатът на журналистката, пък категорично заяви, че и това дело е поредното отмъщение на Братя Галеви срещу Павлова.

 

Конфликтът между дупнишката журналистка Лидия Павлова и екс общинския съветник Йорданка Божкова започва още през 2009 година. Тогава Павлова пише статия, в която обвинява Божкова в конфликт на интереси. Заради това нейно твърдение, бившият общински съветник и юрист по образование Йорданка Божкова завежда дело за клевета срещу Павлова.

 

„Че е разгласила информация за тогавашния общински съветник Йорданка Божкова, че има сключен граждански договор с Община Дупница на стойност 800 лева за предоставяне на юридически услуги, по същото време тя е била общински съветник", обясни Милен Попов, адвокат на Лидия Павлова.

 

„Аз съм сключила граждански договор с Община Дупница, защото бях помолена да помогна по повод събираемостта на данъчна служба данъците, събираемост на данъци и такси, за които имаше съставени актове, много папки и които не бяха изработени към наказателно постановление. Само един единствен граждански договор съм сключила. Тиражираше се, че съм сключила няколко граждански договора, което не отговаряше на истината, тиражираше се от въпросната Лидия Павлова", подчерта ищецът - Йорданка Божкова.

 

В края на 2009 година комисия към Община Дупница излиза със становище, че конфликт на интереси в случая с Божкова не е имало. Според бившият общински съветник конфликтът между нея и Лидия Павлова е личен. Адвокатът на журналистката обаче и тук вижда дългата ръка на Братя Галеви, тъй като Павлова е сред ключовите свидетели срещу двамата бизнесмени по делото за организиране на престъпна група с цел рекет.

 

„Тази информация, че договорът на Йорданка Божкова е прекратен заради конфликт на интереси  не е само публикувана от Лидия Павлова. Той е публикуван и в други местни медии и регионални, но само Лидия е подсъдимата в днешното заседание, само от нея се искат 10 000 лева, не от друг журналист", коментира адвокатът на Лидия Павлова Милен Попов.

 

Следващото заседание по делото за клевета срещу журналистка Лидия Павлова е насрочено за 28 юни.