Нов протест на "Герена"


Над 50 привърженици на Левски посетиха вечерната тренировка на тима, за да покажат отново недоволството си от загубата от Сараево в турнира "Лига Европа". Играчите бяха постоянно обиждани и псувани, а ганаеца Опоку бе посрещнат с маймунски звуци.

"Туристи, махайте се от Левски", бе само малка част от скандиранията, като най-много ругатни отнесоха Владимир Гаджев и Иво Иванов.

Протестът бе белязан от засилено полицейско присъствие. На "Герена" имаше седем-осем полицейски коли и доста униформени, които бяха натоварени със задачата да предотвратяват евентуални инциденти.

По-рано през деня, "Националният клуб на привържениците" излезе с официална позиция за отпадането на тима от евротурнирите. Според феновете, мачът в Сараево не е трябвало да започва преди "сините" запалянковци да се настанят на трибуните:

„Хората дълго време ще си спомнят за ужаса, който преживяха... Направиха го заради Левски! Заради същия този Левски и неговите пародия на футболисти и ръководство, които дори не удостоиха с един-едничък поглед трибуната, където трябваше да са сините момчета и не се поинтересуваха защо тя беше празна за повече от 20 минути. Не се почудиха защо сините сърца ги няма, не се поинтересуваха какво се случва и какви гаври са принудени да изтърпяват отвън, третирани като животни. Футболистите и ръководството на Левски не се интересуват от привържениците си! Явно не на шега си мислите, че вие сте Левски!? Знаем, че ви е най-добре по трибуните да няма никой, за да не може обидчивите и лесно раними души на футболните спектакълмейкъри да чуват дюдюкания по свой адрес.

Най-отговорно ви заявяваме, че ако още веднъж се случи подобно нещо, ако още веднъж покажете такова надменно неуважение към нас, които минаваме всички кръгове на ада заради вас, не ние няма да влезем на трибуните, а вие няма да започнете мача“, гласи част от изявлението.