„Психиката ще е решаваща”, категорични са Ценов и Добрев

Българският национален отбор по борба класически стил замина за Лондон. Тимът ни потегли в състав Александър Костадинов (категория до 55 килограма), Иво Ангелов (60), Христо Маринов (84) и Елис Гури (96). Те бяха съпроводени от треньорите Братан Ценов и Стоян Добрев, които изразиха оптимизъм за предстоящия турнир по борба, който започва на 5 август.

 

Според Стоян Добрев родните борци отиват в Лондон, за да постигнат мечтите си. Специалистът е наясно, че за да бъде спечелен медал, всеки ще трябва да „воюва до последната капка кръв”. „Очакваме да спечелим медали и момчетатада реализират труда, който хвърлиха в последните четири години. Те подчиниха животите си на олимпийските игри. Нашите национали са уверени и така трябва да бъде, защото направиха много добра подготовка. Ако е рекъл Бог, всичко може да стане. Всеки медал е добре дошъл за българската борба и за българския спорт като цяло”, сподели Добрев. Той допълни, че вече е наясно кои са основните конкуренти и как трябва да се противодейства срещу тях.

 

Неговият колега Братан Ценов също бе позитивно настроен. „Не би трябвало нашите борци да се страхуват, а да си повярват и да вземат това, за което са отишли. Те трябва да защитят успехите си от последните години. В нашия спорт всичко е подготовка, а от министерството и федерацията ни осигуриха всичко нужно. Смятам, че можем да вземем медали. На това са способни и другите спортове".