Веселин Марешки поема клуба

Лично премиерът Бойко Борисов представи пред многобройните фенове на Локомотив Пловдив новия собственик на "Локомотив" Пловдив. Това е Веселин Марешки, който притежава верига аптеки из цялата страна. Преди да навлезе в бизнеса с лекарства, той се е занимавал със строителство. Марешки показа документ, с който удостоверява, че вече е превел един милион лева в касата на клуба. Според него това е само началото и хубавите моменти тепърва предстоят. На церемонията по представянето изненадващо присъстваше и бившият собственик Коко Динев, който получи овации от феновете на тима, въпреки че само преди две седмици именно те го обвиниха в манипулиране на мачовете и влизане в схеми с "черно тото".

"Бях добронамерено поканен от ръководството на "Локомотив" и убеден от премиера. Буквално за пет минути усетих, че има клуб, който се нуждае от помощ и решихме да подкрепим отбора. За мен феърплеят е на първо място, ще поощряваме такова поведение и се надяваме, че това ще доведе рано или късно до резултати", заяви Марешки, който бе категоричен, че при съмнение за уговорени мачове ще подлага играчите на дететктор на лъжата.

"Ако трябва, преди всеки мач, всеки футболист ще отговаря дали е участвал в "черно тото". Имаме си начини да ги проверяваме за лоялност. Имам възможност да си купя титла, но това не ме топли. Феновете разбират, кога футболистите играят за тях", допълни още новият собственик на "Локомотив" Пловдив.