Клубът се раздели с Иво Иванов

Драматичните събития на "Герена" след отпадането на Левски от турнира "Лига Европа" продъпжават. Многобройните спекулаци, провокираха ръководството на клуба, да разкрие официално част от месечните възнаграждения на футболистите:

"Във връзка с появилите се спекулации в последно време относно месечните възнаграждения и трансферни суми, ръководството на Левски обявява част от месечните заплати на своите футболисти. Двама играчи получават по 15 500 евро на месец, трима взимат по 12 500 евро, четирима получават по 10 000 евро, всички останали взимат под 10 000 евро на месец. Трансферната сума платена на Евертън за Жоао Силва е 360 000 евро. Трансферната сума преведена към Спартак Търнава за Роман Прохазка е 150 000 евро", съобщава официалният сайт на Левски.

Същевременно, изпълнителният директор на "сините" Иво Тонев потвърди, че играчите са били глобени заради загубата от Сараево.

"На футболистите не им стана приятно, но и на мен не ми беше приятно в Сараево", сподели той, разкривайки, че заплатите в тима ще бъдат намалени с 50%.

Тонев говори пред медиите след среща с близо 100 фенове на Левски, на която присъстваха още старши-треньорът Илиан Илиев и членът на УС Николай Илиев. След нея стана ясно, че „сините“ се разделят с Иво Иванов. Централният защитник отива в Берое, а от Стара Загора, Левски привлича друг бразнител – Димитър Везалов.

„Иво Иванов беше съсипан. Продадохме го на Берое, като взехме и футболист оттам. Помолих феновете да подкрепят Гаджев, той е важен футболист за нас“, допълни още изпълнителният директор на Левски.