Зара Филипс беше част от отбора по конен спорт на Великобритания...

Кралското семейство на Великобритания директно допринесе за спортните успехи на олимпийския тим. Внучката на кралица Елизабет  Втора беше част от отбора по конен спорт, който спечели сребърен медал за страната домакин.

 

Произходът на Зара Филипс предизвика небивал интерес към състезанието по прескачане на препятствия.

 

Внучката на кралицата е елитен състезател от няколко години. Медалът от олимпийските игри обаче е най-големия й успех. Той е първият олимпийски медал спечелен от представител на британското кралско семейство. Участието на Зара доведе на трибуните първите й братовчеди - принц Уилям и принц Хари съпругата на Уилям Кейт.

 

Майката на Зара - принцеса Ана, награди медалистите и окачи сребърния медал на врата на дъщеря си.

 

След състезанието многобройните журналисти искаха да знаят дали баба Елизабет се е обадила на Зара, за да я поздрави.

 

"Медиите превръщат това в голям въпрос. За мен е нещо обикновено. Това е моето семейство. Всички състезатели на олимпиадата са получили подкрепа от най-близките си. При мен не е по-различно. За останалите в отбора това не е важно. Само за вас, журналистите, е интересно", каза Зара Филипс

 

Разбира се, не липсва и малко по-различна гледна точка. Някои медии акцентираха върху грешките на Филипс по паркура. Според тях медалът на британците е сребърен, а не златен именно заради внучката на кралицата.