Волейболистите ни победиха Австралия в третия си мач на Олимпиадата...

Продължава великолепното представяне на националния ни отбор по волейбол на Олимпиадата в Лондон! След успехите над Великобритания и Полша, днес българите победиха и Австралия с 3:0 и по този начин си гарантираха участие в четвъртфиналната фаза на турнира.


Тимът ни изоставаше в резултата и в трите гейма, но въпреки това показа характер и класа, за да стигне до категоричния успех.

 

Първата част бе спечелена с 25:23 точки, като ключова за успеха бе серия от пет поредни точки при сервис на Тодор Скримов.

 

Вторият гейм за волейболистите ни започна кошмарно, след като Австралия поведе с 8:2 и 11:4. Включването в игра на капитана Владимир Николов на мястото на Цветан Соколов обаче даде резултат и още при второто техническо прекъсване изоставахме само с една точка - 15:16. С чудесен сервис и няколко последователни блокади, последва нова поредица от точки, за да стигнем до крайното 25:21.

 

Третата част започна по идентичен начин. Съперникът ни натрупа сериозен аванс от пет точки, но с точни решения на разпределителя Георги Братоев в ключови моменти, българите бързо върнаха ритъма си на игра. Тодор Алексиев поведе отбора ни към обрат и въпреки изпуснатите три мачбола, успяхме да спечелим с 25:24 и категоричното 3:0. 

 

Най-резултатен за победата бе Тодор Алексиев с 16 точки, а Владо Николов добави 9. Много силно бе представянето ни на блокада, където реализирахме впечатляващите 15 точки.

 

Така България продължава да е убедителен лидер в група „А” с пълен актив от точки. Следващият ни двубой на Олимпиадата е в събота, когато се изправяме срещу Аржентина. "Гаучосите" бяха разгромени от Полша с 3:0 и записаха втората си загуба на турнира.