Бъдещето й обаче все още е неясно...

Малката Йоана, която беше обявена от родителите си за продан в интернет срещу 5000 евро, вече е настанена в приемно семейство. На 40-тия ден от раждането й новите й родители поканиха екипа на Нова ТВ на погача. Това е денят, на който както повелява църковната традиция, детето за първи път се показва пред други хора.

Йоана е само на 40 дни и вече може да се похвали с първата песен, посветена на нея. Мелодията обаче става още по-радостна, защото е изпята и в новия дом на момичето – този на приемната майка Ганка Иванова:

„Което дете са ми предложили, никое не съм отказала. Каквото е детето - няма проблем. За мен това няма значение”, обясни Ганка.

За щастие малката Йоана е вече здрава, а абстинентният синдром, придобит от наркозависимата й биологична майка,  вече е преодолян. Може би точно затова приемното семейство ни покани в дома си точно на 40-ден от раждането й. Поверията разказват, че именно до този ден майката и новороденото са между живота и смъртта.

Бъдещето на Йоана обаче все още е неясно и зависи от истинските й родители.

„Засега има отказ да бъде настанена в институция, няма отказ за осиновяване. Ако до 6 месеца майката не се поинтересува, тогава ще я пуснат за осиновяване”, обясни приемната майка на Йоана.

Ганка Иванова е приемен родител вече пета година. Освен нова майка, в новия си дом Йоана ще бъде обгрижвана и от още някого – Петя. Тя също е била приемно дете, но вече е осиновена и затова е решена да положи същите грижи, които е получила, и за малката си сестричка.

40-тият ден от раждането на Йоана съвпадна и с днешното честване на „Вяра, Надежда и Любов”.

Повече гледайте във видеото.

Репортер: Марина Цекова