Треньорът се радва, че съпругата му го подкрепя в решенията, които взима...

В рубриката „Часът на татко” в предаването „Часът на Милен Цветков” гостува баскетболния треньор Константин Папазов – Тити, който разказа за ролята на бащата в семейството.

 

Тити Папазов среща своята съпруга Маргарита преди 20 години. Сватбата им е била в столичната зала „Универсиада”. После се ражда първият му син – Александър, който сега е на девет години. Голямата мечта на бащата е Алекс да стане много добър баскетболист. 

 

През 2007 г. Тити Папазов и семейството му решават да осиновят дете, чиято майка, болна от СПИН, го изоставя след раждането. По-късно разбира, че бебето не носи болестта в кръвта си и се зарадвал. Съпругата му се съгласява на тази сериозна житейска крачка. Те дали на детето името Димитър – Желко.

 

Пред водещия, Тити Папазов сподели, че осиновеният му син „е като чудо от Бога".

 

"И с големия, и с малкия съм еднакво либерален. Добре, че майка им държи добре юздите, но аз не мога да бъда различен. Аз като ги вида със сълзи в очите, просто полудявам”, развълнува се баскетболният треньор.

Той не прави разлика в любовта към двамата си синове.

 

„Първоначалното нещо беше, че никой няма да го иска това дете. Това беше мотивът аз да се опитам да помогна. Не съм говорил от първия момент да го осиновяваме. На 13-ти петък, се ражда идеята за осиновяването, на 13-юли излезе решението на съда. Ако това не е съдба, кажете ми какво е!”, заяви още Папазов.

 

Какво още сподели Тити Папазов за двете си деца – Александър и Димитър – Желко, може да гледате във видеото.