Според общинския съветник от ВМРО Ангел Джамбазки в столицата има над 40 катуна

Ромското гето на бул. „Европа” в столицата ще бъде съборено. Акцията започна още през миналата семица, предстои да бъдат разрушени и последните бараки. 150-те човека, който са живяли на това място в продължание на единадесет години, са настанени в общински жилища.

 

На мястото пристигнаха общинският съветник от ВМРО – Ангел Джамбазки и Цветелин Кънчев, председател на партията „Евророма”. За „Здравей, България” Цветелин Кънчев обясни, че ромите и цялата общественост са доволни от развитието на казуса.

 

„След 11 години Столичната община оправя безобразията, които сама създаде през 2001 г.”, заяви той и допълни, че тогава бившата Асанова махала, която съществувала от над 200 години, е била разрушена и на нейно място тогавашният кмет на София – Стефан Софиянски - "излъгал" хората, че ги настанява само за три месеца в положените бараки, обяснявайки, че им е приготвил други оборотни жилища.

 

Новите жилища, където сега са настанени ромите,  не са луксозни, но условията там са добри за живот.

 

„Аз съм твърдо против да бъдат настанени в общински жилища, докато останалите хора чакат”, заяви пред камерата на Нова Ангел Джамбазки и допълни, че знае за проблемите, които съществуват в бившето общежитие на „Електротранспорт”.

 

„Доброто е, че един катун е разрушен. Така трябва да се постъпва с всички незаконни постройки, без значение кой и къде ги обитава”, бе категоричен Джамбазки. По думите му в София съществуват над 40 катуна.

 

Какво още казаха Ангел Джамбазки и Цветелин Кънчев - гледайте във видеото.