Гледайте извънредното издание на "Темата на Нова", посветено на патриарх Максим

В деня на национален траур, 9 ноември, в програмата на Нова ТВ ще настъпят следните промени:

 

Сутрешният блок "Здравей, България" ще започне в 6.30 ч. и ще приключи в 11.30 ч. Екипът на предаването ще направи зрителите съпричастни към мъката на миряни и духовници с поредица от преки включвания от храм-паметника "Св. Александър Невски" и Троянския манастир.

 

Централната емисия на Новините на Нова ще бъде с продължителност час и половина – от 19.00 до 20.30 ч.

 

Освен разширени репортажи от опелото в „Св. Александър Невски” и Троянската света обител, където ще бъде погребан патриархът, ще бъде излъчено и извънредно издание на „Темата на Нова”, посветено на патриарх Максим.

 

Какъв е бил животът и духовният му път, какво е бъдещето на Българската православна църква и каква е процедурата по избор на нов патриарх, ще научим от репортера Миа Димитрова в минутите от 20.00 до 20.30 ч.

 

Веднага след това (20.30 ч.), Нова ТВ ще излъчи филма „Боянският майстор”. Режисьорът Захари Жандов пресъздава на екран легендата за сътворяването на изумителните стенописи в старинната църква в Бояна и историята на зограф Илия – талантливият, дързък и прям майстор, който увековечава върху стената на църквата образа на любовта си към две жени.

 

Като част от промените в петъчния ден, в обедната емисия на Новините на Нова няма да има ВИП Новините, както и няма да бъде излъчен епизод на Club News