Чавдар Янев се закани да остане на палатка пред ВСС до Коледа

Софиянец обяви гладна стачка и се закани да остане на палатка пред Висшия съдебен съвет поне до Коледа. Чавдар Янев се противопоставя на съдебната система, която допуска дела, водени от граждани срещу институции, да продължават с години, а в същото време същите тези институции могат да те осъдят за ден-два без дори да разбереш.

На Чавдар и съпругата му им отнема 11 години и 10 месеца, за да осъдят „Топлофикация - София”. За това време са убедили съда, че в дома им няма как да има 7 радиатора и съответно не дължат на ТЕЦ-а  пари като за 7.

В същото време дружеството ги осъжда набързо, няколко пъти.

Документите от делата заемат поне няколко квадрата площ пред ВСС и така до най-важното решение

„В началото нямахме намерение да водим дело – просто мислехме, че има печатна грешка. Вместо 4 радиатора са ни написани 7 радиатора. Но докато тече обжалването за бройката на радиаторите, „Топлофикация” ни осъжда по бърза процедура”, разказа Латинка Георгиева, съпруга на Чавдар Янев.

Всъщност семейството осъжда столичния ТЕЦ да плати само 100 лева, защото не искат данъкоплатците да покриват иска им.

Дружеството не само не плаща, но и продължава да чака семейството да плати старите несъществуващи дългове.

А Чавдар Янев е категоричен няма да се откаже. Всъщност искането му е просто – щом държавните или общински дружеста могат да осъдят един гражданин за ден – два, то и обикновения човек да има такава възможност, а не да се лута в дебрите на съдебната ни система 12 години.