Тайните издава българският готвач - Жоро Иванов, който е приготвял храна за много знаменитости...
Шопската салата е любима не само на туристите, но и на българския президент Георги Първанов (2002 – 2012). Защо обаче на държавните глави в никакъв случай не се готвят диви гъби и каква е причината Владимир Путин да си носи мини лаборатория за изследване на храната? Тайните ще научим от българския шеф-готвач Жоро Иванов, който е приготвял храна за много знаменитости. С него се срещнаха Живко Константинов и Кирил Тасев.
Жоро Иванов е завършил Френския кулинарен институт в Ню Йорк. През 2008 г. е избран за Почетен готвач на Президента на Република България - Георги Първанов.
„Акцентът винаги е бил Българската национална кухня, българските вина. Това е било изричното желание и визия на господин Първанов", издаде Жоро Иванов.
Едно от нещата, които бившият президент Георги Първанов най-много е обичал да похапва е шопската салата.
Дали ще приготвя храната и на настоящия президент Росен Плевнелиев все още не е ясно.
„В момента все още изчакваме одобрение от самата администрация на позицията Почетен готвач на президента", обясни готвачът.
Освен на българските държавни глави, шеф Иванов е творил кулинарни вълшебства и за руския президент Владимир Путин.
„Те разполагат с една мини лаборатория, която във всеки един момент може да установи какви са продуктите и колко качествени са", сподели Жоро Иванов.
Това не е случайно. Страхът на Путин, че е под постоянна заплаха го кара да прибягва до дегустатори, които проверяват храната му за отрова.
Освен Путин, и Никола Саркози е опитвал вкусотиите на нашия готвач.
С какво ястие го е спечелил шеф Иванов, за кои звезди още е готвил и защо по протокол гъбите не трябва да присъстват в менюто на държавните глави – гледайте във видеото.
Репортер: Живко Константинов