Много хора посрещнаха нощта, блокирани в автомобилите си

Миналата нощ бурният вятър създаде много проблеми в Северна България.

 

Заради огромни преспи се наложи част от главните пътни артерии да бъдат затворени за часове, много хора посрещнаха нощта, блокирани в автомобилите си.

 

В момента от пътната агенция информират, че републиканските пътища са проходими. Но отново заради силен вятър и снегонавявания има временно затворени пътни участъци в областите Враца, Пазарджик, Плевен, Разград, Русе и Силистра.

 

Съветът към всички шофьори е преди да тръгнете на път, да потърсите информация дали ще успеете да стигнете до крайната си точка. Това можете да направите през сайта на пътната агенция или на телефон 0700 1 30 20.

 

Паралелно със снежната блокада, през изминалата нощ бяха измерени рекордни минусови температури. Най-студено беше в Кюстендил, където термометрите показаха минус 19 градуса.

 

Според прогнозата и тази нощ ще е мразовито, на места с температури до минус 22. Предупреждението отново е най-вече за Северна България и високите полета.

 

Все пак има и добри новини. През почивните дни времето ще омекне.

 

Заради заледяванията, около хиляда души с травми са минали през спешните кабинети на "Пирогов" само от началото на седмицата. Повечето от тях са възрастни хора, като при някои са се наложили и операции по спешност.

 

Лекарите съветват да сме по-внимателни, особено сутрин и вечер, когато и температурите са по-ниски.